Cultuurparels

BergfestivalHet Bergfestival is de talentenshow van de Amersfoortse Berg. Tijdens deze avond laten leerlingen zien waar ze heel goed in zijn. Dansen, zingen, een instrument bespelen, goochelen of freerunnen.
Het is een avond van de leerlingen en voor de leerlingen. Leerlingen doen auditie om mee te mogen doen. De avond en de acts worden nog toffer gemaakt door de leerlingen van de theatertechniek. Dit is een van de hoogtepunten van het jaar!

Musical  Elk jaar doen meer dan 100 leerlingen mee aan onze grote musical die we in april in theater Flint uitvoeren. Hier doen elk jaar heel veel leerlingen aan mee: als acteur, als zanger, als muzikant, als kostuummaker of als decorbouwer. Grote producties als Jesus Christ Superstar, Hair, Wicked, Fame en The Wiz hebben de revue gepasseerd. Onze leerlingen van de theatertechniek verzorgen zelf het licht en geluid. Klik hier voor een filmpje.

Theatertechniek  Op de Amersfoortse Berg is een hele leuke theatertechniekgroep, genaamd TT. Dit is een groep van leerlingen die het leuk vinden om achter de schermen te werken met licht, camera, geluid en animaties. Zo wordt de techniek achter de musical, het Bergfestival, het kerstconcert en nog meer door ons verzorgd. Iedereen helpt elkaar op weg en daarnaast wordt er veel lol gemaakt. Vier keer per jaar is er een voorstelling waarbij de theatertechniekgroep in actie komt. 

Kersttoneel Een bijzonder moment vlak voor de kerstvakantie: de docenten treden op voor de leerlingen.
De leerlingen ontbijten eerst gezellig op school. Daarna is er een optreden in de aula. Het ene jaar is het een revue, het andere jaar een toneelstuk. Hoe grappig is het om die serieuze wiskundedocent nu eens raar te zien doen op het podium. Oud-leerlingen komen graag nog eens langs met Kerst om bij te praten en te kijken naar dit spektakel.

Kerstconcert Ook voeren leerlingen en docenten in december een kerstconcert uit in de Xaveriuskerk. Een bijzonder concert in een bijzondere sfeer.

 

contactgegevens

Openbaar Lyceum
De Amersfoortse Berg
Hugo de Grootlaan 25
3818TA Amersfoort

T: 033-4618845
E: info@amersfoortseberg.nl


website is gerealiseerd door Heutink ICT