TalentparelsVwo-bèta
Leerlingen die graag proefjes doen, experimenteren en onderzoeken, kunnen bij ons hun talenten verder ontwikkelen binnen de speciale leerroute vwo-bèta. Zij werken drie lesuren in de week in groepjes aan thema’s zoals water, weer, ruimtevaart, sporenonderzoek en nog veel meer. De leerlingen doen samen onderzoek en proefjes en vertellen hun klasgenoten over de resultaten en uitvindingen.

U-Talent
De Amersfoortse Berg is U-Talent ambitieschool. In U-Talent werken de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en scholen nauw samen om het onderwijs in bèta en techniek te vernieuwen. Gemotiveerde en getalenteerde leerlingen kunnen (op basis van beschikbaarheid) een uitdagend onderwijsprogramma volgen, vol excursies, masterclasses en interdisciplinaire modules waarin de nadruk ligt op het verwerven van onderzoeksvaardigheden. Lees meer.

Voor informatie:
Gerda Berben, U-Talentcoördinator vwo
g.berben
@amersfoortseberg.nl of ​​​https://u-talent.nl
Eva van der Wolde, U-Talentcoördinator havo
e.vanderwolde@amersfoortseberg.nl

Anglia

De Amersfoortse Berg mag zich met trots een Anglia-school noemen. Dit houdt in dat wij extra aandacht besteden aan de Engelse taal en de internationaal erkende Anglia-examens mogen afnemen. Ter voorbereiding op het Anglia examen, bieden wij de leerlingen als extra service kosteloos een vijftal lessen aan waarin de examenstof grondig wordt doorgenomen en voorbereid. Zo bereiken wij jaarlijks een slagingspercentage van vrijwel 100%.

Voor informatie:
Hillie Sloot, Anglia coördinator

h.sloot@amersfoortseberg.nl
​​
  Debatgroep
Op De Amersfoortse Berg hebben we een debatteam dat bestaat uit zo’n 20 bovenbouwleerlingen. We oefenen twee keer per maand en doen mee met verschillende activiteiten, zoals ‘Op weg naar het Lagerhuis’: de grootste debatwedstrijd van Nederland waar jaarlijks zo'n 200 scholen aan meedoen. Ook het NK debatteren staat bij ons op de agenda.

 

contactgegevens

Openbaar Lyceum
De Amersfoortse Berg
Hugo de Grootlaan 25
3818TA Amersfoort

T: 033-4618845
E: info@amersfoortseberg.nl


website is gerealiseerd door Heutink ICT