Veel te doen

Op De Amersfoortse Berg is van alles te doen. Er is voor ieder wat wils. Al deze belevenissen zorgen ervoor dat school een plek is waar jij je thuis voelt en waar jij jezelf kunt ontwikkelen.

Op De Amersfoortse Berg is eigenlijk altijd wel wat te doen. In de eerste klas ga je vlak voor de herfstvakantie op kamp. Je bent dan al een beetje gewend aan de middelbare school. Een mooi moment om juist dán met elkaar weg te gaan om elkaar nog beter te leren kennen. Als je in de derde klas zit, ga je op landbouwwerkweek. Je woont dan 4 dagen op een boerderij in Friesland waar je helpt met melken, kalfjes voeren, enz. En in de vierde klas maak je een mooie reis naar het buitenland.

Muziek, theater en musical

Eén keer per jaar is er een talentenjacht: het Bergfestival. Leerlingen uit alle jaren doen hieraan mee en de zaal is bomvol met publiek! En dan is er natuurlijk de musical. Hier doen elk jaar heel veel leerlingen aan mee: als acteur, als zanger, als muzikant, als kostuummaker of als decorbouwer. Na een intensieve voorbereiding volgt in februari dan de spectaculaire voorstelling in De Flint. Die wil je echt niet missen! Onze leerlingen van de theatertechniek verzorgen zelf het licht en geluid. Kijk maar eens naar de filmpjes op ons YouTube-kanaal.

In ontwikkeling

Ook zijn we op De Amersfoortse Berg continu bezig met leren en ontwikkelen. Dit geldt niet alleen voor onze leerlingen, maar ook voor onszelf. In onderstaand filmpje leggen we uit met welke ontwikkelingen we op dit moment bezig zijn.

 

 

contactgegevens

Openbaar Lyceum
De Amersfoortse Berg
Hooglandseweg-Noord 55
3813 VD Amersfoort

T: 033-4618845
E: info@amersfoortseberg.nl


website is gerealiseerd door Heutink ICT