Over de Berg

De Amersfoortse Berg is een openbare school voor havo en vwo in Amersfoort-Zuid. Onze school staat in een mooie, groene omgeving. Wij bieden leerlingen een veilige leeromgeving en staan bekend om de prettige sfeer waar iedereen zichzelf kan en mag zijn.  

Talenten centraal & goede resultaten
Op onze school krijgen leerlingen de ruimte hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. De Amersfoortse Berg stimuleert de persoonlijke groei van de leerlingen en wil alle leerlingen uitdagen het maximale uit zichzelf te halen. Wij hebben goede examenresultaten en een hoge ouder- en leerlingtevredenheid. Daar zijn wij trots op. Ons team barst van het talent en werkt vol enthousiasme aan het blijven door ontwikkelen van ons onderwijs. Dit doen we vanuit een heldere visie op onderwijs.    

Ons onderwijs
Op onze school hebben we 4 verschillende typen eerste klassen: havo, havo/vwo (voor als er nog twijfel is), vwo en vwo-bèta voor de leerling die het leuk vindt om extra onderzoek te doen. Leerlingen starten bij ons op het niveau dat voor hen geschikt is en groeien door naar het niveau dat bij hen past. Wij helpen de leerling op verschillende manieren op weg om uiteindelijk een diploma te halen. 


 

Zit je op De Amersfoortse Berg en ben je op zoek naar praktische informatie over de school? Bekijk dan onze digitale schoolgids Schoolwiki.

 

 

contactgegevens

Openbaar Lyceum
De Amersfoortse Berg
Hooglandseweg-Noord 55
3813 VD Amersfoort

T: 033-4618845
E: info@amersfoortseberg.nl


website is gerealiseerd door Heutink ICT