coming-out day

11 Oktober hing de regenboogvlag uit bij ons op school. Deze vlag wapperde trots, aangezien het Coming Out Day was. Niet alleen op school, maar ook op menig stadhuis hangt vandaag de vlag uit. Ook op de Onze Lieve Vrouwetoren hingen de regenboogvlaggen. 

 

Op Coming Out Day wordt niemand verplicht om 'uit de kast' te komen. Dat zou raar zijn. Maar als school is het wel belangrijk om op zulk soort dagen aan te geven dat wij dit accepteren. Het is voor veel kinderen nog altijd moeilijk om te vertellen dat ze op hetzelfde geslacht vallen.

 

Een dag dus waarop je viert dat iedereen open kan zijn over wie ze zijn. Het zegt veel. Bij ons op school tolereren wij elkaar, wij accepteren elkaar. Soms kan een kind thuis ook niet zichzelf zijn; dat het op school dan wel kan, is fijn. 

 

Je zou alleen een vlag laten wapperen symboolpolitiek kunnen noemen, maar we doen vandaag meer. Naar alle leerlingen gaat vandaag per mail de oproep om de GSA weer nieuw leven in te blazen. Nadat we een aantal jaar een actieve groep hebben gehad, is er nieuwe aanwas gewenst. Een GSA (een groep scholieren die vindt dat iedereen op hun school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden) organiseert o.a. de Paarse Vrijdag (13 december 2019).

Mocht je geïnteresseerd zijn om aan de GSA deel te nemen en je kent (nog) geen andere leerlingen die hierin al participeren, meld je dan even via de leerlingenadministratie aan: administratie@amersfoortseberg.nl

Wij brengen je dan in contact met deze groep leerlingen.

Wil je nog meer info, kijk dan op www.gsanetwerk.nl.

Media
  • coming outday

 

contactgegevens

Openbaar Lyceum
De Amersfoortse Berg
Hugo de Grootlaan 25
3818TA Amersfoort

T: 033-4618845
E: info@amersfoortseberg.nl


website is gerealiseerd door Heutink ICT