Graffiti - resultaat

Graffiti wedstrijd

Na een ontwerpwedstrijd, vorig jaar georganiseerd door de leerlingenraad, hebben 6 winnaars een gezamenlijk ontwerp gemaakt. Afgelopen dinsdag, 29 september, stonk daardoor het hele hoofdgebouw naar graffiti. Een professionele graffitiartiest, Caspar van Adrichem, kwam ons helpen met het maken van ons kunstwerk.
We begonnen om 9 uur met het afplakken van alle muren. Op de grond en rondom de muren moesten een soort plastic muren gemaakt worden, omdat graffiti erg nevelt. Anders had het hele gebouw een kleurtje gekregen, zoals het plafond nu (oeps!).

Na alles afgeplakt te hebben konden we beginnen aan de muur, na een korte uitleg van Caspar. Van alle winnende ontwerpen is een onderdeel terug te vinden in de graffitimuur. Casper had deze schetsen toen wij aan het afplakken waren al op de muur gezet, zodat het voor ons makkelijker was alles op de goede plek en de goede grootte te maken. We begonnen met de achtergrond, want je werkt met graffiti van achter naar voren.

Na de achtergrondkleuren gedaan te hebben, hebben we details toegevoegd, zoals de bloemen op de lelies, de alien in de ufo en de stippen op de vissen. Als finishing touch heeft Caspar overal strakke lijnen omheen gezet om het één geheel te maken.

Uiteindelijk zijn we met zijn zevenen van 9 tot 15 uur  bezig geweest en het resultaat mag er dan ook wel wezen!

Maaike Koops
Media
  • graffiti eindresultaat

 

contactgegevens

Openbaar lyceum
De Amersfoortse Berg
Hugo de Grootlaan 25
3818TA Amersfoort

T: 033-4618845
E: info@amersfoortseberg.nl


website is gerealiseerd door CollegeWapps