COMING OUT-DAY 11-10-2021

COMING OUT-DAY

Op maandag 11 oktober wordt er wereldwijd Coming Out-day georganiseerd.
Op deze dag wordt aandacht besteed aan het feit dat iedereen het hele jaar zichzelf kan zijn. Juist op scholen is het belangrijk dat hier aandacht aan wordt besteed. Op deze dag zal de GSA (Gender Seksuality Alliance) verschillende activiteiten organiseren.
Ben jij een supporter van 'jezelf zijn'? Draag op deze dag iets met de regenboogkleuren. Of iets paars; dat mag natuurlijk ook


Wat is de GSA?
Op De Amersfoortse Berg vinden we het belangrijk dat elke leerling zichzelf mag zijn. Zo willen we dat geen enkele leerling zich op de Berg zorgen hoeft te maken over zijn of haar seksuele oriëntatie of gender. De GSA is een groep leerlingen die bij ons op school zich actief inzetten voor verandering op school. Voor aandacht en awareness. Iedereen heeft namelijk het recht om zichzelf zijn en op liefde.

Soms zijn er vragen. Onder de leden van de GSA is veel ervaring met LHBTI-zaken. Wij zijn bereikbaar via de mail (gsa@amersfoortseberg.nl) en via Instagram (@gsa_amersfoortseberg) en beantwoorden daar alle vragen zeer vertrouwelijk.
De GSA is er ook voor vragen van ouders.

Meer informatie is ook te verkrijgen bij Wouter van Schagen, die de GSA begeleidt.
 ( w.vanschagen@amersfoortseberg.nl )


Wil je de GSA komen versterken? Stuur een mailtje of stuur ons een berichtje op Instagram.
Media
  • coming outday

 

contactgegevens

Openbaar Lyceum
De Amersfoortse Berg
Hugo de Grootlaan 25
3818TA Amersfoort

T: 033-4618845
E: info@amersfoortseberg.nl


website is gerealiseerd door Heutink ICT