Paarse vrijdag 10-12-2021

JOIN THE MOVEMENT: DRAAG PAARS OP 10 DECEMBER 
Aanstaande vrijdag is het Paarse Vrijdag. Op De Amersfoortse Berg willen we dus iedereen vragen om op die dag iets paars te dragen en zo te vieren dat seksuele en genderdiversiteit op onze school mogelijk is. Uiteraard hoef je niet volledig in het paars. Sokken, een trui, een sjaal of paarsgelakte nagels zijn ook goed. 
 
WAAROM PAARS? 
Paarse Vrijdag is een GSA-actiedag waarop de hele school hun steun voor sekse, gender en seksuele diversiteit kan laten zien door paars te dragen. Paarse Vrijdag is in 2010 als Spirit Day begonnen in de Verenigde Staten toen leerlingen paars gingen dragen om hun steun te betuigen aan medeleerlingen die lesbisch, homo, bi+ of trans waren. De kleur paars is gekozen omdat in de regenboogvlag de kleur paars voor ‘spirit’ staat. Spirit kun je vertalen als geestdrift of enthousiasme. 
 
VOLG ONS! 
Volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven van alle acties en activiteiten aanstaande week: @gsa_amersfoortseberg. Via Instagram kunnen leerlingen, ouders en docenten ook terecht met hun vragen. 
Media
  • Paarse vrijdag 10-12-2021

 

contactgegevens

Openbaar Lyceum
De Amersfoortse Berg
Hooglandseweg-Noord 55
3813 VD Amersfoort

T: 033-4618845
E: info@amersfoortseberg.nl


website is gerealiseerd door Heutink ICT