Ondersteuning


De Amersfoortse Berg staat bekend om de prettige sfeer waarin iedereen zichzelf kan en mag zijn. Betrokken en veilig: je gekend weten en je thuis voelen zijn belangrijke waarden om onze leerlingen een succesvolle schoolloopbaan te geven.

Het is belangrijk dat een leerling zich prettig en veilig voelt op school. Het gaat er dan niet alleen om dat een leerling goede cijfers haalt, maar ook dat hij of zij met plezier naar school gaat en lekker in zijn vel zit. Wij hebben op school voor extra ondersteuning: een zorgcoördinator, een psycholoog, (motorische) remedial teachers, counselors en coaches. In onze zorggids staat wat zij doen en waar zij bij kunnen helpen. In het dyslexieprotocol vind je meer informatie over de ondersteuning bij dyslexie.Passend onderwijs

De Amersfoortse Berg heeft aandacht voor alle leerlingen. We bieden leerlingen een veilige plek om te leren en te ervaren. Ons uitgangspunt is dat zij zoveel mogelijk in de reguliere lessen meedraaien, gecombineerd met goede begeleidende zorg.  In het schoolondersteuningsprofiel legt de school vast welke ondersteuning de school kan bieden aan leerlingen die dat nodig hebben.

Junior mentoraat

Elke eerste klas op de Amersfoortse Berg heeft twee of drie juniormentoren.

Juniormentoren zijn enthousiaste leerlingen uit 4 havo en 5 vwo die er graag, samen met de mentoren, voor zorgen dat alle leerlingen zich prettig voelen op school. Ze organiseren leuke kennismakingsactiviteiten, gaan mee op brugklaskamp en geven mentorlessen over bijvoorbeeld een anti-pestproject. De leerlingen solliciteren voor deze taak en komen maandelijks bij elkaar voor training en intervisie.


 

 

contactgegevens

Openbaar Lyceum
De Amersfoortse Berg
Hugo de Grootlaan 25
3818TA Amersfoort

T: 033-4618845
E: info@amersfoortseberg.nl


website is gerealiseerd door Heutink ICT