Talentontwikkeling

Op onze school krijgen leerlingen de ruimte hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Hiervoor bieden we verschillende programma’s aan.


Berguren en modules
Op De Amersfoortse Berg volgen leerlingen in de onderbouw extra talentprogramma’s naast de normale vaklessen. In deze zogenaamde Berguren, worden verschillende onderwerpen met elkaar in verband gebracht en verder verdiept. Zo ontdekken onze leerlingen al vroeg wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Onze talentprogramma’s zijn: Kunst en Cultuur, Wereld en Maatschappij, Gezondheid en Bewegen en Exact en Techniek. In de bovenbouw gaat dit verder in de vorm van nog te ontwikkelen modules. Hierin staat verdieping centraal.

Excellentieprogramma

Alle leerlingen kunnen bij ons een excellentieprogramma volgen. In dit programma krijgen ze verdiepende en/of verbredende activiteiten en lessen aangeboden. Leerlingen krijgen zo de ruimte om te excelleren op hun eigen niveau en vakgebied. Het programma bevat zowel lesgebonden als niet-lesgebonden activiteiten. Mogelijkheden buiten de lessen om zijn bijvoorbeeld: versterkt talenonderwijs zoals Anglia, één van de junior rollen zoals junior tutor, docent of maatje, theater/techniek, debatgroep of deelname aan olympiades en sportprogramma’s. 

Vwo-bèta
Leerlingen die graag proefjes doen, experimenteren en onderzoeken, kunnen bij ons hun talenten verder ontwikkelen binnen de speciale leerroute vwo-bèta. Zij werken drie lesuren in de week in groepjes aan thema’s zoals water, weer, ruimtevaart, sporenonderzoek en nog veel meer. De leerlingen doen samen onderzoek en proefjes en vertellen hun klasgenoten over de resultaten en uitvindingen.

 

contactgegevens

Openbaar Lyceum
De Amersfoortse Berg
Hooglandseweg-Noord 55
3813 VD Amersfoort

T: 033-4618845
E: info@amersfoortseberg.nl


website is gerealiseerd door Heutink ICT