Junior Innovation Challenge

Leerlingen van De Amersfoortse Berg tweede bij de Junior Innovation Challenge

Op maandag 28 augustus hebben leerlingen van OL De Amersfoortse Berg die in klas één het bèta programma volgen, deelgenomen aan de Junior Innovation Challenge. Dit is een wedstrijd voor jongeren tussen de 10 en 16 jaar, waarbij ze uitgedaagd worden na te denken over nieuwe technische toepassingen. Er waren 600 deelnemende groepen. Vier leerlingen van De Amersfoortse Berg waren doorgedrongen tot de finale. Thijmen Jeulink en Lucas Koemans met hun idee voor een bril voor dove mensen, die gesproken tekst omzet in leesbare tekst op de bril, zodat zij beter kunnen communiceren met anderen.

Casper Osendarp en Guido Spies hebben de kraandynamo bedacht, waarbij elektriciteit wordt opgewekt door stromend afvalwater.

De finale vond afgelopen vrijdag 27 oktober plaats in De Fabrique in Utrecht. De Junior Innovation Challenge was dit jaar voor het eerst gekoppeld aan de Accenture Innovation Awards. Na een spannende finale, gevolgd door een Corporate Kids Challenge waarin alle leerlingen de Politie Den Haag geholpen hebben criminaliteit op de digitale snelweg aan te pakken, volgde de prijsuitreiking door Prinses Laurentien.

 

contactgegevens

Openbaar Lyceum
De Amersfoortse Berg
Hooglandseweg-Noord 55
3813 VD Amersfoort

T: 033-4618845
E: info@amersfoortseberg.nl


website is gerealiseerd door Heutink ICT