Onze locatie

Dit jaar starten we op een nieuwe, tijdelijke, locatie aan de Hooglandsweg-Noord 55 in Amersfoort. Op deze locatie is de afgelopen maanden hard gewerkt om er jouw Berg en jouw plek van te maken. Je herkent aan de binnen- en buitenkant duidelijk onze eigen kleuren, meubels en materialen. 

Fietsenrekken
Een nieuw gebouw brengt ook nieuwe gebruiken en afspraken met zich mee. Eén daarvan is de verdeling van de fietsen en scooters over de beschikbare ruimte. In de eerste week hebben we in praktijk getest welke verdeling het best gebruik maakt van de beschikbare ruimte. Dat heeft ertoe geleid dat we alle reguliere fietsen in de overdekte fietsenstalling plaatsen. Fatbikes worden tegen de hekken naast de overdekte fietsenstalling geplaatst. Zij gebruiken dezelfde ingang als reguliere fietsen.
Alle fietsen met kratten, staan in de stallingen aan de zijkant van het gebouw. Voor deze stalling gebruik je de poort bij de parkeerplaats. Scooters gaan ook via deze entree en parkeren hun scooter aan het terras van de personeelskamer (door de poort direct links).

Leefregels en afspraken
In dit gebouw willen we ook een aantal bestaande leefregels opnieuw onder ieders aandacht brengen. Je vindt alle leefregels uitgebreid terug in onze digitale schoolgids, Schoolwiki. De vier belangrijkste afspraken zijn:

  • Jassen stoppen we in ons kluisje of hangen bij binnenkomst we aan de kapstokken in de centrale hal.
  • Mobiele telefoons zijn niet toegestaan in de les en zitten in je kluis. Eventueel mag je ze ook in het telefoonhotel in de verschillende lokalen en ruimtes plaatsen.
  • Eten en drinken doen we op de daarvoor bestemde pauzeplekken (de aula en de centrale hal). In leslokalen en studieruimtes is het alleen toegestaan water te drinken.
  • Tijdens het verblijven in een lokaal of studieruimte werken we in rust aan een concrete opdracht. We veroorzaken geen overlast voor het leren van anderen.

Met deze leefregels creëren we voor iedereen een fijne plek om te leren en te ontwikkelen.

De aankomende periode zullen we vast in praktijk ervaren waar eventueel nog aanvullende afspraken of verbeteringen nodig zijn. We houden je daarvan op de hoogte via onze BergBerichten.


Media
  • 4E2A3076-Edit-2

 

contactgegevens

Openbaar Lyceum
De Amersfoortse Berg
Hooglandseweg-Noord 55
3813 VD Amersfoort

T: 033-4618845
E: info@amersfoortseberg.nl


website is gerealiseerd door Heutink ICT