11 oktober Coming out day

Op 11 oktober is het wereldwijd Coming Out-day.
Als Amersfoortse Berg willen we dit niet zomaar voorbij laten gaan. Omdat 11 oktober dit jaar wat ongelukkig valt in de actiefweek (met kamp/LBWW), hebben we hier op woensdag 4 oktober aandacht aan besteed. Wat is het toch fijn om op zo’n school te werken en een veilige plek voor de leerlingen te kunnen waarborgen. Een plek waar iedereen zichzelf kan zijn.
Daarom zijn wij ook extra trots op alle inzet van de leerlingen van de GSA (Gender Seksuality Alliance). Alle klassen in de onderbouw en de vierde zijn door hen bezocht.
Drie jaar geleden zijn ook de medewerkers van De Amersfoortse Berg ervoor uitgekomen dat je op de Berg jezelf mag zijn. Daarnaast kent ook ons nieuwe, tijdelijke gebouw een heuse regenboogtrap en is er een genderneutraal toiletblok geopend. Nog steeds is het niet overal vanzelfsprekend dat je jezelf kan zijn. Bij ons op school kan dat elke dag, maar is het belangrijk dit soms ook echt uit te spreken. De aandacht voor deze dag, het enthousiasme van alle collega’s bij het opgeven en maken van de regenboogfoto, de vele leerlingen die akkoord zijn gegaan met de afspraak niet meer te schelden met homo etcetera én het realiseren van een regenboogstatement op ons terrein geeft steun aan die leerlingen die dat nodig hebben.

Als school zijn we er in ieder geval voor uitgekomen: Op De Berg mag iedereen zichzelf zijn.

 

contactgegevens

Openbaar Lyceum
De Amersfoortse Berg
Hooglandseweg-Noord 55
3813 VD Amersfoort

T: 033-4618845
E: info@amersfoortseberg.nl


website is gerealiseerd door Heutink ICT